Werk

Werk was jarenlang een houvast en een soort uitvlucht naar een andere ik. Hoewel ik jarenlang soms wekelijks werd weggeroepen omdat er weer incidenten waren rondom Wouter. Mijn collega’s moeten vast wel eens gedacht hebben dat ik er de kantjes van afliep. Of misschien dat ik het anders of beter had moeten organiseren.

Saskia in (on)Omkeerbaar

In het onderzoek Onze wereld staat stil zegt een kwart van de ouders dat ze een of meerdere keren (langdurig) zijn uitgevallen op het werk. Er zijn ook ouders die hun werk kwijtraken of zelf hun baan opzeggen omdat het niet te combineren (b)lijkt met de zorg voor hun kind. Voor anderen is werk een welkome afleiding. Een manier om een gezond deel van het leven te ervaren, om ergens grip te houden of gewoon even wat anders aan je hoofd te hebben en ‘los’ te zijn van de continue zorg. Maar dat wil niet zeggen dat ze op hun best zijn.

Je komt huilend op je werk, dan stop je het even naar achteren en gaat met angst in je lijf weer naar huis. Werk is bijna een opluchting, een vlucht.

Een ouder in Onze wereld staat stil

Regelingen

De meeste ouders zitten er niet op te wachten om uit te zoeken welke regelingen er zijn, maar het kan lonen om je daarin te verdiepen. Of iemand te vragen die dat voor jou uitzoekt. Financieel kan de impact groot zijn als je ziek thuis komt te zitten, je baan moet opgeven of als zelfstandige je inkomen niet meer bij elkaar kunt verdienen.

Scroll naar boven