Disclaimer

De informatie op deze website is uitsluitend bedoeld voor algemene informatiedoeleinden. De gebruiker mag deze niet beschouwen als professioneel advies. Hoewel de website en website-eigenaar (Netwerk Beter Samen) zich inspannen om nauwkeurige en actuele informatie te verstrekken, kunnen zij geen garanties geven met betrekking tot de volledigheid, nauwkeurigheid of geschiktheid van de inhoud voor een specifiek doel.

Geen professioneel advies

De inhoud van deze website is geen vervanging voor professioneel advies of hulp van gekwalificeerde hulpverleners, zoals artsen, psychologen, of therapeuten. Indien u of iemand in uw omgeving met suïcidale gedachten worstelt, raden wij u ten zeerste aan om direct contact op te nemen met een (medische) professional of een hulplijn voor acute psychische zorg. Deze website biedt geen crisisinterventie en is niet geschikt voor noodsituaties. Zie voor meer informatie ‘Zoek hulp bij reguliere hulpverlening (huisarts, therapeut, psychiater)’ hierna. 

Beperking van Aansprakelijkheid 

Wij sluiten alle aansprakelijkheid uit voor enige schade, direct of indirect, voortvloeiend uit of in verband met het gebruik van deze website. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, aansprakelijkheid voor verlies, letsel, of schade die voortvloeit uit het vertrouwen op de verstrekte informatie of het gebruik van de op de website gepubliceerde materialen.  

Geen Garantie op Resultaten 

Het gebruik van de informatie op deze website is geheel op eigen risico. Wij garanderen niet dat het gebruik van deze informatie leidt tot bepaalde resultaten, inclusief, maar niet beperkt tot, het voorkomen van zelfbeschadiging of zelfmoord.  

Wijzigingen 

Wij behouden ons het recht voor om de inhoud van deze disclaimer en de website te allen tijde te wijzigen zonder voorafgaande kennisgeving. Het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker om deze disclaimer regelmatig te controleren op eventuele wijzigingen. 

Door deze website te gebruiken, stemt u in met de voorwaarden van deze disclaimer. Indien u niet akkoord gaat met deze voorwaarden, dient u deze website niet te gebruiken.

Zoek hulp bij reguliere hulpverlening (huisarts, therapeut, psychiater

Stichting Netwerk Beter Samen en de website Mijnkindwildood.nl adviseren gebruikers, die met hun kind in een acute crisis of een spoedeisende situatie verkeren, zich altijd te wenden tot reguliere (offline) hulpverlening bij een bevoegde (huis)arts, psycholoog, psychotherapeut of psychiater. Bel bij spoed altijd 112. 
De hulplijnen van 113 Zelfmoordpreventie zijn ook voor ouders en verzorgers, die zorgen hebben over de suïcidaliteit van hun kind(eren). 113 is 24/7 bereikbaar via telefoon en chat. 

De informatie op www.mijnkindwildood.nl is niet bedoeld ter vervanging van reguliere medische of psychiatrische hulpverlening, maar vanuit ervaringsdeskundig perspectief ter aanvulling daarop. Onder reguliere hulpverlening wordt verstaan: professionele hulpverlening die plaatsvindt door een hulpverlener die in de fysieke nabijheid verkeert van de hulpvrager. Bijvoorbeeld hulpverlening door een huisarts in een spreekkamer, of tijdens een huisbezoek. 

Stichting Netwerk Beter Samen en www.mijnkindwildood.nl adviseren dringend het zoeken van reguliere hulpverlening aan bezoekers van wie het kind 

  • de laatste vier weken in toenemende mate last heeft gekregen van (verergering) van psychische, lichamelijke klachten; of zucht naar en/of gebruik van alcoholhoudende drank of roesmiddelen 
  • de laatste twee tot vier weken in toenemende mate doodsgedachten, gedachten aan zelfbeschadiging, of suïcide heeft plannen of voorbereidingen heeft getroffen voor zelfbeschadigend gedrag, of zelfdoding 
  • zichzelf beschadigd heeft, een overdosis medicatie, alcohol of roesmiddelen heeft genomen; zich roekeloos heeft gedragen en/of anderen in gevaar heeft gebracht; of een poging heeft gedaan zich van het leven te beroven 
  • een geestesstoornis heeft, of als daarvan een vermoeden is, of recent heeft gehad waarbij beveiligende maatregelen aangewezen (kunnen) zijn om (dreigend) gevaar af te wenden 
  • een medisch, psychologisch of psychiatrisch onderzoek wil laten verrichten 
  • een medische, psychologische of psychiatrische diagnose gesteld of uitgesloten wil hebben 
  • een behandeling wil ondergaan op basis van een volledige medische, psychologische of psychiatrische diagnose 
  • een behandeling wil ondergaan die buiten het aanbod van 113  valt (bijvoorbeeld therapie in een spreekkamer, of langdurige begeleiding door een vaste hulpverlener) 
  • een psychiatrische aandoening heeft, denkt te hebben, of recent heeft gehad, waarvoor medische of psychiatrische diagnostiek en behandeling (waaronder medicatie) aangewezen is of kan zijn. Mijnkindwildood.nl wil een bijdrage leveren aan het ondersteunen en informeren van ouders van een kind of jongvolwassene met suïcidale gedachten of suïcidaal gedrag.

Bronvermelding

Naast veel ervaringskennis die we ophaalden via de enquête, de trainingen en bij de ontwikkelgroep en de redactie hebben we ook geprobeerd om zoveel mogelijk bestaande informatie samen te brengen zodat ouders op één plek terecht kunnen. We verwijzen zoveel mogelijk naar actuele en betrouwbare bronnen en hebben voor het schrijven van de teksten gebruik gemaakt van onder andere:

Klachten

Je kunt als bezoeker vragen hebben bij de informatie op deze website en deze vragen voorleggen via info@netwerkbetersamen.nl. Kom je er met de medewerkers niet uit dan kun je een beroep doen op onze klachtenregeling. We leren graag samen.

Scroll naar boven